“Nova mesta” na Detelinari

VIDEO K9: Deo projekta "Nova mesta" realizovan je u Rumenačkoj ulici broj 25. Objekat koji je izgrađen u sklopu uređenja mikrolokacije „Detelinara“ otvoren je danas za građane.

0
22

Kroz projekat „Nova mesta” u sklopu priprema za titulu Evropske prestonice kulture, danas je otvoreno za građane novo mesto na Detelinari u Rumenačkoj ulici na broju 25, još jedno je od ukupno 36 mikrolokacija u gradu u čije uređenje su uključeni građani i arhitektonska struka.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije započela je radove na ovoj mikrolokaciji u junu prošle godine i za njih izdvojila oko 39 miliona dinara.

Kroz saradnju sa Društvom arhitekata Novog Sada i Upravom za građevinsko zemljište i investicije, Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” već četiri godine unazad stvara nove prostore namenjene sugrađanima, sa ciljem da se tokom Kaleidoskopa kulture kulturni sadržaji dodatno prošire u sve delove grada.

Uz „Nova mesta”, uređenje komšijskih prostora u gradu i prigradskim naseljima, za titulu Evropske prestonice kulture radi se na uređenju i obnavljanju i pet središta kulture Novog Sada – Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, Alamškom kraju, centru grada, prostoru Velikog Limana kao i mreži kulturnih stanica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.