Nova magnetna rezonanca u Kamenici

VIDEO K9: U Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici danas je u rad puštena nova magnetna rezonanca vredna 126 miliona dinara.

0
129

Nabavku nove magentne rezonance koja je danas puštena u rad u Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici Pokrajina je finansirala sa 126 miliona dinara.

Ovo je treća magnetna rezonanca koja radi u okviru Instituta i biće deo objekta Kamenica 3.

Radovi na izgradnji objekta Kamenica 3 i dalje su u prvoj fazi, a kako kaže Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, završetak radova očekuje se do kraja 2022. godine.

Na pitanje novinara televizije Kanal 9 da li u Institutu ima osoblja zaraženog kovidom 19, odgovorio je direktor ustanove Zoran Radovanović, koji je potvrdio da je koronom inficirano 5 lekara kojisu, ako je naveo, zaraženi van Instituta.

Prema rečima predsednika Pokrajinske vlade, država je nabavila skafandera, maski i ostale neophodne zaštitne opreme za lekare u količini dovoljnoj i za još godinu ili dve epidemije.

Naredna godina biće teška za zdravstvo, naglasio je Mirović i dodao da će Pokrajinska vlada još više investirati u zdravstveni sistem kako bi mogao da se izbori sa svim izazovima koje nameće epidemija korona virusa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.