Nova lista lekova RFZO

VIDEO K9: Republički fond za zdravstveno osiguranje usvojio je novu Listu lekova, na kojoj se sada nalazi i 26 invoativnih medikamenata za lečenje težih oboljenja.

0
63

Dvadeset šest inovativnih lekova za lečenje, između ostalih, malignih bolesti, dijabetesa, hepatitisa C i multiple skleroze, nalaze se na novousvojenoj Listi lekova Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Direktorka Fonda Sanja Radojević Škodrić izjavila je za Javni servis kako je od malignih bolesti savremena terapija stavljena za karcinom debelog creva, dojke, jajnika, bubrega, štitaste žlezde i hroničnu limfocitnu leukemiju, kao i za nemaligne bolesti, kao što su dijabestes, multipla skleroza, srčana insuficijencija, hepatitis C i hemofilija.

Radojević Škodrić dalje navodi da će za dijabetes i srčanu insuficijenciju pacijenti lekove podizati bez učešća i da će ta terapija u potpunosti biti o trošku države. Nova devetovalentna vakcina protiv HPV virusa naći će se takođe na ovoj listi i biće o trošku države za decu uzrasta od 9 godina, a u skladu sa Pravilnikom o obaveznoj i preporučenoj imunizaciji.

Listu lekova usvojio je Republički fond za zdravstveno osiguranje i čeka se još usvajanje Vlade Srbije. U ove svrhe izdvojeno je 5 milijardi i 800 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.