Nova imena ulica u Sajlovu i Kaću

VIDEO K9: Sve je manje ulica bez imena na području našeg grada, a nekoliko novih naziva dobiće i ulice u Sajlovu i u Kaću.

0
543

Članovi Komisije za nazive delova naseljenih mesta Skupštine grada Novog Sada utvrdili su predloge rešenja naziva ulica u Novom Sadu i Kaću, tačnije na Sajlovu i Kaću.

Na predlog Istorijskog arhiva grada Novog Sada ulice na Sajlovu dobile bi naziv po srpskom matematičaru, profesoru Univerziteta u Beogradu i akademiku Srpske kraljevske akademije Mihailu Petroviću Alasu, predsedniku Matice srpske Božidaru Kovačeku, bivšem fudbalskom reprezentativcu Jugoslavije i golmanu šampionske generacije FK Vojvodina iz 1966. godine Iliji Panteliću, kao i jednom od najboljih jugoslovenskih fudbalskih strelaca Todoru Tozi Veselinoviću.

Između ostalih imena, jedna od ulica biće nazvana po prvoj Srpkinji iz Ugarske koja je završila medicinu dr Korneliji Rakić, dok će svoju ulicu u Kaću dobiti pesnik Miroslav Mika Antić.

Komisija za imenovanje ulica prihvatila je ove nazive, a konačnu reč o tome daće odbornici na nekoj od narednih sednica Skupštine Novog Sada. Na području našeg grada ima oko 500 ulica kojima treba dati nazive.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.