Nova fasada i krov za osnovce u školi Sonja Marinković

VIDEO K9: Fasada Osnovne škole "Sonja Marinković" je u proteklih godinu dana potpunosti rekonstruisana, čime su zaokruženi radovi na obnovi objekta. Ovu dvojezičnu školu koja je i u programu inkluzije, pohađa 800 učenika, a od resornog ministarstva i UNICEFA prepoznata je kao jedna od deset najuspešnijih škola u državi.

333

Fasada školske zgrade obijena je do zida, potom je postavljena izolacija, čime je povećana energetska efikasnost objekta i na kraju je i okrečena, pojasnio je direktor ove ustanove Branislav Davidović. Takođe, zamenjen je i krov na objektu.

“Kapitalne investicije su završene pre dva meseca, ponosni smo na pomoć Grada. Grad je prepoznao probleme naše škole koja je preko 58 godina stara. Grad je rebalansom budžeta opredelio 21.700.000 dinara, čime je pomogao da se izgradi novi krov, uradili smo dvorište, ogradu, fasadu i novu košuljicu naše škole”, naveo je Davidović.

U dvorištu škole bio je veliki problem sa atmosferskim vodama, jer je dvorište četrdesetak centimetara bilo niže od Puškinove ulice iz koje je glavni ulaz za učenike i sportske terene. Nivelisano je kompletno dvorište, a na sportskim terenima postavljen je tartan umesto betona.

“Jednu podlogu smo dobili zahvaljujući bivšim učenicima, sadašnjem fudbalskom reprezentativcu Sergeju Milinkoviću Saviću i njegovom bratu, a drugi teren je finansirao grad”, rekao je Davidović.

Škola ima dosta prijatelja koji su, kako je naveo, pomogli da se škola dodatno uredi. Iz grada su, prema njegovim rečima, obećali sredstva za dogradnju tri učionice, kao i novu fiskulturnu salu koja im je neophodna, s obzirom da je stara površine od svega 200 metara kvadratnih i u njoj nije moguće normalno održavanje časova fizičkog.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.