Nova dečja igrališta

VIDEO K9: Sa izgradnjom mesta za razonodu najmlađih Novosađana se nastavlja i dalje, poručuju iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, a odabir lokacija biće izvršen na osnovu pristiglih zahteva, analizom terena, brojnosti dece i nedostatka sadržaja ovog tipa.

0
15

Ove godine na teritoriji Grada Novog Sada uspešno je realizovana izgradnja 9 novih dečijih igrališta, dimenzionalno prilagođenih prostorima na koja su postavljena, navode u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije Novog Sada.

Između ostalih, na teritoriji MZ „Bistrica“, u neposrednoj blizini ŠOSO „Milan Petrović“, izgrađeno je inovativno dečije igralište za osobe sa invaliditetom. Ugovor za izgradnju dečijih igrališta, vredan skoro 55.000.000 dinara, obuhvata i sadržaje sportsko-rekreativnog karaktera.

Iz ove Gradske uprave poručuju da nastavljaju sa ulaganjima u izgradnju novih igrališta.

Programom za ovu godinu planirana su sredstva u iznosu od 19 miliona dinara za nabavku i ugradnju opreme za postavku malih dečijih igrališta sa aplikacijama, a odabir lokacija biće izvršen na osnovu pristiglih zahteva građana i mesnih zajednica, analizom terena i prevashodno prema kriterijumu brojnosti dece i nedostatka sadržaja ovog tipa.

Iz Gradske uprave takođe apeluju na građane da čuvaju mesta za igru i razonodu dece, da rekvizite adekvatno koriste i da ih ne uništavaju, kako ne bi bila ugrožena bezbednost najmlađih Novosađana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.