Nova dečja igrališta u Novom Sadu

0
71

Najmlađi stanovnici našeg grada krajem marta dobili su nove prostore za igru i druženje.

Novo dečje igralište izgrađeno je u dvorištu vrtića „Veseli vozić“ u Ulici Janka Čmelika, a koš jedno na prostoru između ulica Zlatarićeve i Božidara Adžije u Petrovaradinu, gde su sugrađanima nedostajali sadržaji ove vrste.

Meštani Petrovaradina koji nisu želeli pred našu kameru, kažu da su zadovoljni time što su deca iz ovog dela grada konačno dobila svoj prostor, ali se, međutim, žale da je na njegovu veličinu i uređenost.

Igralište je, kako kažu, nedovoljnog kapaciteta u odnosu na veliki broj dece koja žive u ovom kraju, s obzirom da je to sad i jedini sadržaj tog tipa u okolini.

Granje i šljunak koji se nalaze na prilazu novoizgrađenom igralištu, kao i blizina pruge su takođe bili zamerke koje su sugrađani uputili na račun uređenja ovog igrališta.

Na oba igrališta postavljene su podloge od tartana i po četiri rekvizita, njihalica, ljuljaška, kula za penjanje i multifunkcionalna kompozicija, koja se sastoji od po četiri kule sa dva tobogana, dva tunela i dva mostića.

Pored sprava za igru, postavljene su klupe i korpe za otpatke, a ukupna vrednost ovih investicija je 18 miliona i 900 hiljada dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.