Nova akcija pojačane kontrole saobraćaja

VIDEO K9: Od sutra počinje sedmodnevna akcija pojačane kontrole saobraćajne policije u okviru projekta „ROADPOL dani bezbednosti“.

0
57

Od danas je na snazi izmenjeni Zakon o bezbednosti saobraćaja na našim putevima čijim kršenjem vozači mogu ostati i bez svojih automobila, a od sutra počinje pojačana kontrola saobraćajne policije u okviru projekta „ROADPOL dani bezbednosti“ koji će ovu međunarodnu akciju sprovoditi na teritoriji čitave zemlje.

Ova akcija se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), kroz projekat koji podržava Evropska komisija sa ciljem podizanja svesti o značaju poštovanja saobraćajnih propisa i smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i posledica nezgoda na evropskim putevima.

U akciji , koja će trajati do 22. septembra, biće angažovani svi raspoloživi policijski službenici, kao i svi uređaji za kontrolu saobraćaja, a akcenat će biti stavljen na otkrivanje prekršaja kojima se najviše ugrožava bezbednost saobraćaja, kao što su prekoračenja brzine, nepropisna preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i nepropisno korišćenje mobilnog telefona za vreme vožnje, saopšteno je iz MUP-a.

Takođe će, u okviru projekta „ROADPOL dani bezbednosti“, u sredu, 20. septembra, biti obeležen Dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama na evropskim putevima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.