Nominacija Novosađanina Veljka Miljkovića za Nobelovu nagradu

Grad podržava nominovanje Veljka Miljkovića za Nobelovu nagradu, što je potvrdio sinoć i član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović, koij je svojim potpisom podržao inicijativu da ovaj pronalazač bude nominovan.

2249

 


[quote_box_center]- Grad Novi Sad je ponosan na svog sugrađanina, akademika Veljka Milkovića koji je svojim izuzetnim i obimnim naučnim radom pokazao koliko vredi i koliko su njegovi pronalasci značajni. Grad na ovaj način daje doprinos i podržava potpisom inicijativu da on bude nominovan za Nobelovu nagradu – rekao je Vanja Vučenović. On je naglasio da se nada još boljoj saradnji grada i ovog naučnika koji je i vrsni poznavalac Petrovaradinske tvrđave, pa njegovo iskustvo gradu može mnogo pomoći u nameri revitalizacije tog spomenika kulture.[/quote_box_center]

Veljko Milković je član Srpske akademije inovacionih nauka iz Beograda, Srpske akademije izumitelja Srbije i počasni član Ars akademije od 2006. godine. Dobitnik je brojnih priznanja u zemlji i inostranstvu. Njegovi patenti su našli primenu širom sveta, i napravli pravu naučnu revoluciju na polju čiste energije. Među najznačajnijima ističu se oni na bazi sistema klatno – poluga, zatim samogrejna ekološka kuća i istraživačke publikacije o Petrovaradinskoj tvrđavi.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.