Nogo: Ja sam nosio vešala!

VIDEO K9: Protesti održani u subotu izazvali su buru u javnosti zbog improvizovanih vešala koja su nosila dvojica mladića. Mladići su identifikovani kao pristalice Drveri i Saveza za Srbiju, a iz Saveza za Srbiju je saopšteno da maketa vešala ne odražava ideje protesta širom Srbije.

208

Policija je identifikovala mladiće koji su nosili improvizovana vešala na protestu u subotu u Beogradu i od njih će biti uzete izjave. Radi se, kako je saopšteno, o pristalicama pokreta Dveri i Saveza za Srbiju.

S.G. i N.P. iz Rakovice će, uz krivičnu prijavu, zbog sumnje da su izvršili krivično delo rasna i druga diskriminacija biti sprovedeni nadležnim tužilaštvima u Beogradu. Kako je preneo N1, jedna od privedenih osoba je maloletna.

U MUP-u kažu i da je uhapšena osoba naoružana automatskim oružjem koja je pretila sinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i osoba koja je pretila kćerki i sinu predsednika države.

Policija je juče, u saradnji sa nadležnim Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, objavila fotografije muškarca koji je protestu nosio vešala i tražila od građana da “ukoliko prepoznaju navedeno lice sa fotografije ili imaju bilo kakve informacije o njemu, o tome obaveste policijske službenike.

Narodni poslanik Srđan Nogo objavio je juče na društvenim mrežama da je on taj koji je nosio vešala na protestima, što je izjavio i za produkciju TV Srpski kolektiv.

Savez za Srbiju se posle subotnjeg protesta ogradio od, kako je saopšteno, jednog od 50.000 učesnika subotnje šetnje koji je nosio maketu vešala, smatrajući da su takvi performansi, inače uobičajeni na protestima u Parizu i Londonu, pogrešni i ne odražavaju ideje zbog kojih se odvijaju protesti u preko 50 gradova i opština Srbije.

Reakciju vlasti na nošenje makete vešala napravljene od plastičnih vodovodnih cevi Savez za Srbiju ocenio je kao histeričnu u okviru kampanje, koja je, kako navode, uperena protiv demonstranata na ovim protestima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.