Noćni život ugrožava mir stanara u užem centru

VIDEO K9: Iako postoji odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata u gradu, stanovnici užeg centra grada i dalje muku muče sa bukom. Kako tvrde, kafići već godinama krše odluku o radnom vremenu.

0
308

Iako su se već obraćali i policiji i nadležnim gradskim institucijama, njihov problem, kako kažu, i dalje traje.

Stanovnici užeg centra grada navode da ne mogu decu da puste da izađu vikendom, jer se “tu skupljaju narkomani”.

“Odluka je doneta prošle godine u maju, da se do 23 sata radi radnim danom, vikendom do 1 sat. Međutim, šta se dešava – tu odluku, možda 90 posto kafedžija ne poštuje. Počnu sa radom u 23, a rade do 3 sata, kao što su i nekada radili. Ako zovemo komunalnu policiju, kažu da je njihovo samo da izađu i ispišu prijavu, ništa drugo”, rekla je za Kanal 9 sugrađanka koja je želela da ostane anonimna.

Prema njenim rečima, pre su zvali interventnu policiju koja je izlazila na lice mesta i zatvarala lokale, uzimala instrumente, a sada to više niko ne radi. Udruženje Ugostitelja i predstavnici Grada su 2015. godine su doneli odluku da ugostiteljski objekti rade do ponoći, umesto do sat iza ponoći.

“Na temu zatvaranja objekata do 11 sati, to je, u suštini, nemoguće, zato što mi imamo razne ponude – ne mogu isto da rade noćni klubovi, poslastičarnice, restorani i kafići. Pošto imamo izvandrednu saradnju sa Gradom, imamo plan koji nije rešiv u nekom kratkom roku. Plan je da se mi pozabavimo organizacijom u svojim lokalima da maksimalno izolujemo buku”, rekla je Karmen Krivokapić iz Udruženja ugostitelja UGONS.

Kako kaže Krivokapić, ugostitelji nisu krivi za komunalnu buku i oni ne mogu da utiču na ponašanje ljudi koji prave haos po ulicama kada se zatvore kafići.

Ipak, ‘suporostavljene’ strane, ugostitelji i stanari, imaju jedan zajednički stav, a to je da bi grad trebalo da donese konačnu odluku i reši problem, koji traje već godinama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.