Noć muzeja i Muzeji za 10

VIDEO K9: Pred nama su dani muzejskih manifestacija u kojima učestvuju i muzeji iz našeg grada.

0
13

Praznik za sve ljubitelje umetnosti počinje sutra i trajaće do 20. maja, do kada će besplatno moći da posete sadržaje manifestacije “Muzeji za 10” u više od 90 muzeja i drugih institucija u našoj zemlji.

Spomen-zbirka Pavla Beljanskog i ove godine deo je ove manifestacije, a svoj program sutra započinju u 18. Evropskoj noći muzeja. Za posetioce biti otvoreni ceo dan, od 10 do 24 časa.

Manifestaciju „Muzeji za 10“, Spomen-zborka Pavla Beljanskog započeće ujutro u 10 sati postavkom video izložbe „Heroine mog života“ koja je realizovana prema izazovu namenjenom za publiku na društvenim mrežama.

Sutra u 11 časova biće otvorena izložba dečjih radova „U ritmu muzeja“.

Za ovu predstavu vlada veliko interesovanje, pa je neophodno rezervisati mestotelefonom (021/472 99 66). Nakon predstave u završnici večeri od 19 časova počeće predavanje Stefana Žarića „Heroine Pavla Beljanskog kao modne ikone“.

U Novom Sadu su programe za ovu manifestaciju pripremile gotovo sve institucije kulture i umetnosti, Muzej Vojvodine, Galerija Matice srpske, Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Muzej grada Novog Sada, Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića, Galerija ogranka SANU u Novom Sadu, Arhiv Vojvodine, Zavod za zaštitu prirode Vojvodine, Luka Novi Sad, Udruženje likovnih stvaralaca Novog Sada, Zbirka strane umetnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.