Noć biologije u petak

VIDEO K9: Deveta ,,Noć biologije" očekuje nas u petak na Departmanu za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

354

Departman za biologiju i ekologiju Prirodno- matematičkog fakulteta u Novom Sadu i ove godine za ljubitelje ove nauke priprema ,,Noć biologije”.

Ovoga puta biće priređeno više od 40 interaktivnih radionica, tribina i predavanja, a ono što izdvajaju kao posebnu zanimljivost je radionica pod nazivom ,,Novosadska pećina”.


“Ove godine za vas smo pripremili posebno dve teme. Biće tema vezana za pećinske ekosisteme, koje smo nazvali kao interaktivna radionica, koja se naziva novosadska pećina. U okviru nje posetioci će biti u prilici da se spuste u nešto što smo napravili da bude baš kao prava pećina, sa sve pećinskim nakitom, moći će da posmatraju pećinsku faunu, i ko želi moći da oslikava pećinu kako su to nekada radili i pećinski ljudi”, rekla je dr Tamara Jurca sa PMF-a.

Pored ,,Novosadske pećine”, biće održane i zanimljive radionice sa temom biološke forenzike pod nazivom “CSI- NOVI SAD”, na kojima će posetioci imati priliku da otkrivaju tajne forenzike i da se bolje informišu o ovoj naučnoj sferi.

“Druga tema će biti vezana za biološku forenziku, biološku, hemijsku, biohemijsku, molekularnu forenziku. Imamo dosta radionica u kojima će naši studenti pokazivati neke tajne iz forenzike”, kazala je Jurca.

Za posetioce manifestacije biće upriličeno predavanje i o kontraverznoj temi vakcinacije.

“Ove godine u okviru noći biologije imamo organizovane različite tribine i predavanja, jedna od tribina biće vezana za vakcinaciju. Pozvali smo stručnjaka Miroljuba Ristića, sa Instituta javnog zdravlja Vojvodine koji će nam pričati na temu Savremeni izazovi imunizacije”, navela je Jurca.

9. po redu Noć biologije počinje u petak, 17. maja u 17 i trajaće do 23 časa na Departmanu za biologiju i ekologiju, PMF-a u Novom Sadu.

Cilj manifestacije jeste da naučno-istraživački rad približi ljubiteljima biologije, ali i onima koji nisu u velikoj meri informisani o ovoj naučnoj oblasti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.