Ništa od najavljene “prozivke”

VIDEO K9: Suđenje Darku Šariću i još 17 optuženih za pranje 22 miliona evra "kokainskog" novca u Srbiji, danas je odloženo za sredinu maja.

6597

Srpska javnost će sačekati još mesec i po dana pre nego što sazna detalje vezane za pranje 22 miliona kokainskog novca Darka Šarića, koje je ulagao u legalne finansijske tokove. Glavni pretres narko bosu, nakon iznošenja osnovnih ličnih podataka optuženog, odloženo je, i biće nastavljeno 14, 15 i 16. maja.

Optuženi narko bos je stigao u Specijani sud oko 14.30, gde je na ulazu mahao okupljenim novinarima i ponovo je dozvolio fotoreporterima da ga slikaju. Na početku pretresa advokat Darka Šarića predlaže da se ne održi glavni pretres, posto su cele prošle nedelje bili u predmetu koje se tiču optužbi za šverc kokaina. Sudija Petrović je pozvao optuženog Šarića da pristupi.

Mogu samo da kažem da nisam razumeo optužnicu, jer je neprecizna, jer mome bratu u Crnoj Gori sude za 22 miliona evra, a meni isto u Srbiji za 22 miliona evra. Saglasan sam sa mojim advokatom ako je moguće da mi se odloži suđenje kako bi se upoznao sa predmetom .”

Predsednik sudskog veća Siniša Petrović, rekao je da je u ovom trenutku neophodno, i jedino ispravno, zastati sa postupkom i odložiti glavni pretres. Suđenje je odloženo za 14, 15. i 16. maj. Prema njegovim rečima, pretres u postupku protiv Šarića za pranje novca je odložen jer je taj postupak složeniji i ima mnogo više dokumentacije od postupka koji se protiv Šarića vodi za trgovinu drogom.

Prvu optužnicu protiv pripadnika Šarićeve organizovane kriminalne grupe koji su se bavili pranjem novca Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 6. avgusta 2010. godine. Osim Šarića, njom se terete advokat iz Novog Sada Radovan Štrbac, njegova supruga Dubravka Štrbac, Stevica Kostić, Zoran Ćopić (osuđen u Bosni i Hercegovini, takođe, zbog pranja Šarićevih para, a pred Specijalnim sudom mu se sudi u odsustvu), Andrija Krlović, Marinko Vučetić, Predrag Milosavljević i Nebojša Jestrović, koji je sada svedok saradnik. Naknadno su podignute još tri optužnice koje se nadovezuju na nju, navodi se u informaciji tužilaštva.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.