Niš: Obuka u Oklopno-izviđačkom bataljonu

Na vežbovnom prostoru u Nišu i okolini u toku je redovna obuka profesionalnog sastava Oklopno-izviđačkog bataljona za realizaciju zadataka koje jedinica izvršava u prikupljanju obaveštajnih podataka.

0
78

Reč je o važnom segmentu osposobljavanja i uvežbavanja komande i nižih jedinica bataljona, koja se u jedinici realizuje tokom cele godine kako bi se očuvala i unapredila osposobljenost izviđača za obaveštajno obezbeđenje operacija Kopnene vojske, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U procesu obučavanja koriste se savremena elektronska sredstva za prikupljanje i obradu podataka u dnevnim i noćnim uslovima i oklopno-izviđački automobili BRDM-2MS.

Izviđači tokom obuke u terenskim uslovima uvežbavaju taktičke radnje i postupke i upotrebu opreme za osmatranje i prikupljanje obaveštajnih podataka, kao i organizovanje i realizovanje izviđačkih patrola, prepada i zaseda. Uslovi obučavanja su modelovani tako da približno odgovaraju onima u kojima se izviđači mogu naći prilikom izvršavanja zadataka u dubini neprijateljevog rasporeda.

Kontinuirana obuka je ključna za očuvanje visoke borbene gotovosti Oklopno-izviđačkog bataljona i osposobljenosti jedinice da u različitim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima izvrši sve namenske zadatke i tako obezbedi obaveštajne podatke neophodne za uspeh operacija Kopnene vojske i Vojske Srbije. (MO)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.