Nikolina Škorić prva beba u Betaniji u 2019.

VIDEO K9: Devojčica Nikolina Škorić je prva beba rođena u Betaniji ove godine, a u novogodišnjoj noći i tokom 1. januara rođeno još šestoro dece.

688

Prvorođena devojčica u ovoj godini, zahvaljujući pojačanim merama pronatalitetne politike grada, dobija 200 holjada dinara, a ostale bebe rođene 1. januara po 50.000 dinara, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević nakon obilaska Betanije.

On je podsetio da će 200 hiljada dinara dobiti i bebe rođene 1. februara, na Dan grada.

Prva beba rođena u ovoj godini u Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCV, Nikolina Škorić, prema rečima upravnika Klinike prof. dr Tihomira Vejnovića, na svet je došla prirodnim putem, teška je 2860 grama, dugačka 49 santimetara i dobila je dve desetke. U Betaniji su, inače, tokom prošle godine rođene 6544 bebe, među kojima je 182 blizanca i 16 trojki, a naš grad je jedan od retkih u regionu koji ima pozitivan prirodni priraštaj.

Gradonačelnik Novog Sada je 1. januara obišao i dežurne službe Vatrogasne brigade, Policijske uprave i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, gde je, kako je saopšteno, informisan da je novogodišnja noć protekla relativno mirno i da su intervencije bile u očekivanim okvirima.

Vučević je najavio da Grada panira da, zajedno sa Pokrajinom i Republikom, krene u projekat izgradnje budućeg regionalnog centra sektora za vanredne situacije na Bulevaru Patrijarha Pavla u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.