Nik Vujičić u poseti gradu

VIDEO K9: Motivacioni govornik Nik Vujičić, koji je rođen bez ruku i nogu u Australiji, a čiji su roditelji poreklom iz Srbije, posetio je danas Gradsku Kuću gde je za njega priređen svečani prijem. Vujičić je sinoć za Novosađane održao javnu panel diskusiju u Srpskom Narodnom pozorištu.

0
534

Petnaest meseci od poslednje posete, gradonačelnik je izrazio radost i zahvalnost što je Novi Sad ponovo dobio priliku da ugosti Nika Vujičića i što ova međusobna saradnja postaje već ustaljena.

“Posebno sam se Niku zahvalio na podršci u našim kandidaturama i za prestonicu kulture i za prestonicu mladih u Evropi i ta zahvalnost ide iz činjenice da, nije bilo to protokolarno, nego je Nik bio sa nama bez bilo kakvog kalkulisanja, nego je verovao upoznavši ovaj tim koji je ovde prisutan danas u jednom delu, da smo sposobni da na anjbolji mogući način reprezentujemo naš grad. I ovo je prilika da iskažemo zahvalnost za to, a iskoristio sam priliku da me gospodin Vujičić upozna sa nekim daljim njegovim planovima. Oni su u najmanju ruku i najblaže rečeno ambiciozni, ali ceo njegov život je takav, da vas prosto ostavlja bez daha i da vas tera da ne kukate i da ne izmišljate stalno neke izgovore”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Vujičić se sa svoje strane zahvalio gradu i čestitao osvojene titule prestonica, ali i najavio razgovore sa Vladinim zvaničnicima u korist ličnog razvoja najmlađih.

“Idem uskoro u Suboticu, a kasnije i u Beograd. Tamo ću voditi razgovore sa Vladinim zvaničnicima na temu uvođenja određenih karakternih osobina, određenih vrednosti u nastavni program, a sve u cilju lakših prevazilaženja određenih problema sa kojima se ljudi u najmlađem uzrastu suočavaju. Zahvaljujem se Novom Sadu na zaista toploj dobrodošlici i što ste me ovde lepo primili i iskreno se nadam da ću još puno puta dolaziti”. naveo je Vujičić.

Nik Vujičić drži motivaciona predavanja koja je do sada pratilo preko 3 miliona ljudi. Prvu knjigu objavio je 2010. godine, a snimio je i nekoliko dokumentarnih filmova. Njegova životna priča i dostignuća inspirišu i motivišu ljude širom sveta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.