Nije svejedno kakva je saksija

VIDEO K9: Ljubitelji cveća uveliko dekorišu svoje bašte i terase, a pored raznovrsnih biljaka, veoma je važan i odabir kvalietetne saksije ili žardinjere, kažu stručnjaci za zelenilo.

0
38

Sa prvim prolećnim lepim danima građani koji drže do cvetnih bašta i terasa počeli su sa uređivanjem i dekorisanjem. Stručnjaci kažu da je važan odabir biljaka u zavisnosti od položaja i osvetljenosti mesta na kojem će stajati do jeseni, ali nije svejedno ni kakvim će saksijama ili žardinjerama biti zasađene.

Dragan Pejić iz Kaća hvali kvalitet etno žardinjera od starog biber-crepa koje sam izrađuje.

Biber-crep je, ističe on, stari materijal do kojeg je sve teže doć, a komplikovan je i proces proizvodnje saksija i žardinjera od ovog materijala.

Za izradu jedne velike žardinjere ili saksije potrebno je oko 20 sati rada, kaže Pejić koji građanima savetuje pažnju pri kupovini ovih posuda za sadnju, naročito ako biljke uzgajaju napolju.

Pomenimo i da su cene ovakvih žardinjera i saksija između 2 i 4,5 hiljade dinara, a oni koji ih kupuju kažu da vrede tolikog novca, jer uz njihovu lepotu i kvalitet, vrt ili terasa mogu da zablistaju u punom sjaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.