Nije lako postati žandarm

VIDEO K9: Nastavni centar „Jasenovo“ redovno vrši selekcione obuke za polaznike koji žele da budu pripadnici Žandarmerije. Pred njima su zahtevni psihofizički testovi koje moraju da prođu kako bi ušli u ovu elitnu jedinicu.

0
581

U Nastavnom centru “Jasenovo” prikazana je selekciona obuka 63 polaznika koji žele da postanu pripadnici Žandarmerije.

Obuke ovog tipa deo su politike razvoja Ministarstva unutrašnjih poslova i podrazumevaju veoma ozbiljnu selekciju, karijerno napredovanje i stalno usavršavanje, objasnio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

“Naime, pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova koji su želeli da postanu pripadnici ove elitne jedinice moraju da prođu kroz 21 dan ozbiljnih testova, psihofizičkih koji podrazumevaju pripremu za ulazak u Žandarmeriju. Danas smo imali prilike da vidimo kako instruktori Žandarmerije rade sa njima. Imali smo priliku da vidimo jedan od segemenata vežbi koje traju 21 dan”, naveo je Stefanović.

Svakom detalju je posvećena pažnja, kazao je Stefanović, jer je Žandarmerija jedinica od koje se najviše očekuje i koja mora da ispuni svaki zadatak, a u slučaju odbrane slobode i bezbednosti građana Srbije ne sme da omane ni na koji način, istakao je on.

“Važno nam je da svaki pripadnik Žandarmerije zna da ulazak u jedinicu nije nešto što je samo forma, već upravo mora da ispuni određene kriterijume koji podrazumevaju i vrhunsku fizičku pripremljenost, ali i naravno druge testove koji garantuju da kada postane pripadnik Žandarmerije svaki od zadataka može da ispuni jednako dobro kao i kolege”, iatakao je ministar.

S obzirom da, prema njegovim rečima, ova elitna jedinica uživa ogromno poverenje u ministarstvu neophodno je sprovesti pooštrene kriterijume obuke i selekcije, ulaganje u vozila, uniforme, naoružanje i opremu pripadnika Žandarmerije kako bi se ono opravdalo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.