Niču grafiti mržnje

VIDEO K9: Ispisivanje grafita mržnje kao da ne jenjava u Novom Sadu. Pre nego što su prekrečeni poslednji u kampusu novosadskog univerziteta, novi su osvanuli na Limanu I.

58

Samoorganizovani studenti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i aktivisti Združene akcije “Krov nad glavom” prekrečili su danas fašističke grafite mržnje koji su pre dva dana iscrtani na zgradi Filozofskog fakulteta i širom kampusa.

Grafiti mržnje ponovo su osvanuli na istom mestu kao i sredinom decembra, a ovoga puta počinioci su pored parole “Smrt komuni” i kukastih krstova, ispod naziva ulice “Dr Zoran Đinđić” napisali “Ulica Dimitrija Ljotića”.

Iz Samoorganizovanih studenata Filozofskog fakulteta je saopšteno, kako prenosi 021, da naviše zabrinjava izostanak reakcije uprave fakulteta i Univerziteta u Novom Sadu.

Portal 021 prenosi i da je, prema nezvaničnim informacijama, na teren juče zbog ovog incidenta izašla policija i privela dvojicu mladića, starosti 22 godine, protiv kojih su podnesene prekršajne prijave za drsko ponašanje i oštećenje tuđe imovine.

Podsetimo, pre dve nedelje na Keju žrtava racije, na zidiću kod Spomenika “Porodica”, nepoznati počinioci nacrtali su kukasti krst i precrtali poruku zahvalnosti partizanima i Crvenoj armiji, dok je grafit “Smrti komuni” uz kukasti krst ispisan na fasadi Filozofskog fakulteta sredinom decembra.

Jutros je grafit pretećeg sadržaja osvanuo i na zgradi u Ulici Drage Spasić na Limanu I, nakon čega je Liga socijademokrata Vojvodine zatražila hitnu reakciju policije i tužilaštva povodom ovih, kako kažu, najnovijih pretnji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.