Niču divlje deponije u Petrovaradinu

VIDEO K9: Pored table na kojoj piše da je istovar smeća strogo zabranjen u delu zaštićenog prirodnog rezervata u Petrovaradinu nikla je još jedna divlja deponija.

0
478

Gomile otpada nalaze se na potezu između bivše Pobede i naselja Sadovi, na području koje je deo i zaštićene zone prirode Koviljsko-petrovradinskog rita.

Ekipa Kanala 9 zatekla je velike količine građevinskog otpada, različite vrste tetrapaka, flaša, organskog, ali i medicinskog otpada koji su naši sugrađane odlučili da ovde odlože na nelegalan način.

Podsetimo, pre desetak dana iz ,,Vodovoda i kanalizacije” je upozoreno da su pored izvorišta Petrovaradinska ada nikle deponije smeća, a da u blizini postoji i ,,divlje naselje” koje nema kanalizaciju, kao i ugostiteljski objekat.

Iz tog preduzeća podsećaju da deponovanje otpada na ovim područjima dovodi do zagađivanja zemljišta i podzemnih voda, a dodatni problem, kako su istakli, predstavlja i činjenica da zagađivanje tla nema isključivo lokalni karakter, već zahvata i širi prostor. Kako bi zaštitilo izvorište vode, ovo preduzeće je postavilo upozoravajuće table u neposrednoj blizini bunara na izvorištima i najavilo da će slučaj prijaviti nadležnim inspekcijama i Agenciji za zaštitu životne sredine.

Ono što slikom ne može da se prenese jeste neprijatan miris koji se širi duž čitave deponije, što je razlog više za nadležne da reaguju u što kraćem roku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.