Niče Sentandrejski bulevar

VIDEO K9: Prošle sedmice počeli su radovi na proširenju Sentandrejskog puta, u delu od Primorske do Velebitske ulice. Radove na Klisi obišla je danas ministarka građevinarstva i infrastrukture, zajedno s predstavnicima gradske i pokrajinske vlasti.

0
362

Radovi na prvoj deonici budućeg Sentandrejskog bulevara izvode se u u dužini od 1330 metara, od Primorske do Velebitske ulice.

Vrednost ukupnog posla iznosi oko 700 miliona dinara, a zajednički ga finansiraju Grad i Pokrajina sa po 250 miliona, kao i Republika putem Javnog preduzeća ”Putevi Srbije” sa 200 miliona dinara.

“Radi se o jednoj od najvećih investicija na teritoriji Grada Novog Sada, izgradnja Sentandrejskog bulevara, prva deonica, od Primorske do Velebitske ulice u dužini od 1330 km sa režijskim saobraćajnicama, parking mestima, kanalizacijom, javnom zasvetom, znači potpuno jedan moderan bulevar kakav stanovnici Klise, Slane bare i Vidovdanskog naselja i zaslužuju”, istakao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

 

“Ovo je poslednji ulazak u Novi Sad koji je u profilu obične saobraćajnice i biće, dakle, kada bude završen poslednji veliki ulazak u Novi Sad i Novi sad će imati standard kao i drugi veliki gradovi da svi saobraćajni ulazi ili pravci koji vode ka centru grada budu u profili četiri trake, sa uređenim saobraćajnicama, pešačkim i biciklističkim stazama”, kazao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Rok za proširenje Sentanadrejskog puta je sedam meseci. kako je istaknuto tokom obilaska, reč o veoma značajnom infrastrukturnom projektu koji je simbol dobre saradnje svih nivoa vlasti.

“Putevi Srbije su delom finansirali ovo gradilište, odnosno ovaj projekat i biće tu još stvari koje će oni raditi. Rećiću vam samo da su u prethodne tri godine Putevi Srbije su na teritoriji Vojvodine u rehabilitaciji rekonstrukciji puteva uložili 9 milijardi dinara”, navela je prof. dr Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja.

Podsetimo i da od pre nekoliko meseci traje popravaka Sentandrejskog mosta, a novi most čija je izgradnja planirana pored postojećeg još uvek je u fazi projektovanja.

Nakon sednice Radne grupe za koordinaciju infrastrukturnih projekata na teritoriji AP Vojvodine poručeno je da je u pokrajini trenutno u toku izvođenje značajnih infrastrukturnih projekata, čija je ukupna vrednost 2,6 milijardi evra, te da su u vrhu prioriteta izgradnja brze saobraćajnice Novi Sad- Zrenjanin- Beograd i Fruškogorski koridor.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.