Niče novi rasadnik Gradskog zelenila

VIDEO K9: JKP Gradsko zelenilo premešta svoj rasadnik i upravu na novu lokaciju, od koje očekuju da će im pružiti bolje uslove za rad i ekonomičnije poslovanje.

0
301

U toku je preseljenje rasadnika Javno komunalnog preduzeća Gradsko Zelenilo sa Futoškog puta na novu lokaciju pored Temerinskog puta, preko puta Najlon pijace.

Prema saopštenju iz ovog preduzeća, radovi na Klisi su kasnili zbog tehničkih problema sa podzemnim vodama, pa je iz tih razloga deo projekta morao da bude promenjen. Sada je problem rešen, tako da uskoro očekuju svečano otvaranje.

“Mi smo od grada dobili parcelu na Temerinskom putu bez broja, veličine 5 hektara, što je sasvim dovoljno za novi rasadnik, ali ne samo za rasadnik proizvodnju i prodaju sadnog materijala, već i za upravu, mehanizaciju za dendrologiju, građevinsku operativu i stolarsku radionicu”, rekao je Ivan Nožinić, savetnik direktora za medije JKP Gradsko Zelenilo.

On je podsetio da će bjekat novog rasadnika biti grejan na biomasu, što će biti prva toplana takve vrste u našem gradu, koja će, istakao je Nožinić, značajno smanjiti troškove ovog preduzeća.

“Kada je reč o smanjenju troškova, moram da napomenem i to da ćemo u okviru novog rasadnika imati dve toplane. Primarna toplana je na biomasu, dakle tu će se smanjiti ogromni troškovi, a ona druga je na gas i paliće se samo ukoliko u određenim delovima godine ne bude dovoljno biomase za grejanje”, naveo je Nožinić.

Gradsko Zelenilo poslednjih nekoliko godina nije bilo konkurentno u proizvodnji cveća, kako je rekao, upravo i zbog toga što su u starom rasadniku bili visoki troškovi grejanja, gde je kao energent korišćen gas.

Ambicije ovog preduzeća su da novi rasadnik postane centar veleprodaje cveća i drugog zelenila, ne samo kod nas, već i u regionu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.