Niče kovid bolnica na Mišeluku

VIDEO K9: Radovi na izgradnji kovid bolnice u Novom Sadu napreduju punom parom, u šta se danas uverila i naša novinarska ekipa.

0
55

Zbog ubrzane dinamike radova, kovid bolnica na Mišeluku površine 19. 500 kvadratnih trebalo bi da bude završena na vreme, kao i što je planirano, do 1. septembra.

U bolničkoj zgradi koja će imati tri lamele, kako je ranije najavljeno, biće smešteno 220 kreveta na intenzivnoj i 404 kreveta na poluintenzivnoj nezi, a sama bolnica imaće dve operacione sale, angio salu, dva rendgena, dva skenera, odeljenja sa ultrazvukom, endoskopija, laboratorija, pet ambulanti i osam dijaliznih mesta kao i druge prateće prostore.

Osim bolničke zgrade planirana je i izgradnja kuhinje, magacina, apoteke, kapele, kotlarnice i prostora za medicinske gasove uz prateće parkinge i druge saobraćajne površine.

Gradnja ove bolnice košta državu 4 milijarde i 150 miliona dinara, a Novi Sad izdvaja 250 miliona dinara za komunalno opremanje.

Podsetimo, kamen temeljac za izgradnju kovid bolnice na Mišeluku položen je pre mesec dana, a plan je da za vreme epidemije ona radi kao deo KCV-a, dok nakon toga će postati Gradska bolnica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.