Niče druga fabrika Kontinental Srbija

VIDEO K9: Kontinental Automotiv Serbija u Novom Sadu biće strana kompanija sa najvećim doprinosom od 2 posto u bruto domaćem proizvodu Srbije, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić danas na svečanosti u Kaću povodom završetka prve faze radova na izgradnji fabrike ove kompanije u našem gradu.

0
16

U Novom Sadu je održana svečanost povodom završetka prve faze radova na izgradnji druge fabrike kompanije Continental Automotive Serbia u Kaću. Ova fabrika će možda značiti i ključnu prekretnicu u razvoju Srbije, rekao je ovom prilikom predsednik Srbije i dodao da će u njoj biti zaposleno između 600 i 700 ljudi.

Vučić je rekao da je zamolio predstavnike Kontinentala da sledeću fabriku otvore u Nišu te izrazio očekivanje da bi takva odluka mogla da bude doneta u narednih godinu dana. Vučić je naveo da je od 2014. godine, kada je u nemačkim firmama radilo 17.000 ljudi, danas taj broj 75.000, što ne bi bilo postignuto bez velikih investicija iz EU, pre svega iz Nemačke.

Radovi na drugoj fabrici ove kompanije počeli su u junu i planirano je da budu završeni do septembrta 2022. Imaće više od 30.000 kvadratnih metara proizvodnog i kancelarijskog prostora i biće jedna od najvećih Kontintalovih fabrika u svetu.

Prvi proizvodni pogon ove kompanije otvoren je u martu u novosadskoj Industrijskoj zoni Sever 4 i u njemu je već počela proizvodnja elektronskih sistema za automobilsku industiju.
Ukupna vrednost investicija Kontinentala u obe fabrike iznosiće 140 miliona evra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.