Ni 9. dana štrajka glađu, datuma sastanka još uvek nema

Izgleda da je državi samo važno da signal Kanala 9 ponovo krene, a da probleme medija u Srbiji žele da stave pod tepih.

591

Nakon jučerašnjeg sastanka, ministar Vukosavljević je zadužio državnog sekretara za informisanje Aleksandra Gajovića da u što kraćem roku zakaže sastanak na kojem bi prisustvovali: ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, potpredsednik REM Goran Petrović i direktor JP ETV Branko Gogić, a sa druge strane Kanal 9, predstavnici medijskih udruženja i OEBS, kako bi počeli da se rešavaju veliki problemi koji muče lokalne i regionalne medije u Srbiji.

Iako je državni sekretar Gajović istakao da važi sa izuzetno efikasnog radnika, Maju Pavlović tokom jučerašnjeg dana nije obavestio o datumu sastanka.

“Zaista sam očekivala da ćemo juče završiti ovaj deo priče i započeti sa konstruktivnim rešavanjem nagomilanih problema. Izgleda da je državi samo važno da program Kanala 9 počne ponovo da se emituje, jer su najviše insistirali da potpišemo Sporazum o izmirenju duga, a probleme medija bi najradije stavili pod tepih. Nameće se samo jedan zaključak: jedino im je važno kako će izgledati izveštaji koje treba da pišu međunarodnoj zajednici, a uopšte ih ne interesuju realni ljudi u Srbiji i rešavanje problema. Pa da li su ministri ovde zbog nas, ili smo mi tu samo da glasamo kako bi se udobno smestili u svoje funkcionerske fotelje? Iako mi je lekar rekao da ovih dana mogu da očekujem da počnu ozbiljni zdravstveni problemi zbog zbog štrajka glađu, ja ne mogu da ga prekinem, niti da počnem sa emitovanjem programa Kanala 9, dok se ne zakaže sastanak, jer je to jedini način da mi mediji dobijemo priliku da stvorimo uslove u kojima ćemo moći da opstanemo. U toku dana ću poslati i zvaničan dopis ministarki pravde Neli Kuburović da nas primi, kako bi joj iznela naše muke sa sudovima u Srbiji, zbog kojih nam trebaju godine i godine da ostvarimo svoja Ustavom i zakonima garantovana prava”- reči su direktorke Kanala 9 Maje Pavlović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.