Neznanje bez maske

VIDEO K9: Nošenje maske i održavanje fizičke distance zaista sprečava širenje epidemije kovida-19 i spašava živote, a za razne teorije zavere kriva je needukovanost građana kojoj su doprineli medijski javni servisi, rekla je građanska aktivistkinja Olivera Radovanović u našoj emisiji Otvoreni ekran.

0
16

Hiljade obolelih od korone u bolnicama i desetine koji svakodnevno umiru od posledica infekcije virusom pokazuju svu silinu cunamija epidemije kovida 19 koji se sručio na Srbiju.

Uprkos tome, nošenje zaštitne maske i održavanje fizičke distance još uvek nisu navika naših građana koji su uz to podložni i brojnim teorijama zavere među kojima je i ona da virus zapravo i ne postoji.

Građani su morali biti edukovani, istakla je Olivera Radovanović, građanska aktivistkinja, koja smatra da za to još nije kasno, pogotovo što je u nekim zemljama već počela vakcinacija protiv virusa korone, a kod nas veliki broj ljudi, sudeći prema nekim istraživanjima, najavljuje da će odbiti imunizaciju.

Radovanović za zabunu građana po pitanju odnosa prema epidemiji krivi i, kako je rekla, neozbiljne izjave političara i pojedinih ljudi iz struke na početku pandemije, kao i, prema njenom mišljenju, pogrešne poteze države koji su tada napravljeni.

Do zaštite vakcinom, Radovanović je poručila građanima da poštuju mere zaštite, nose maske, održavaju distancu, dezinfikuju ruke, slušaju preporuke svojih lekara i glas svog razuma.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.