Nezavisni sindikat policije zadovoljan posebnim kolektivnim ugovorom

VIDEO K9: Stupa na snagu Poseban kolektivni ugovor za policijske službenike koji su juče potpisali ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić.

0
181

Novi Poseban kolektivni ugovor (PKU) za policijske službenike koji su juče potpisali resorni ministar Nebojša Stefanović i predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić najbolji je koji su policijski službenici imali do sada, kažu u ovom sindikatu, a realizovan je, prema rečima Stefanovića, nakon detaljnih pregovora.

“Pregovori sa reprezentativnim Nezavisnim sindikatom policije o novom Posebnom kolektivnom ugovoru za policijske službenike bili su prilika da razmotrimo sve ono što je bilo učinjeno u prethodnom periodu i šta je to novo, a na ozbljan i odgovoran način što možemo da uradimo za policajce ne narušavajući, naravno, budžet Republike Srbije, a istovremeno pružajući neke nove mogućnosti i brinući o ljudima”, kazao je Stefanović.

U prošloj godini su policajci dobili novu opremu, vozila i uniforme, kao i “Karticu pogodnosti” za ostvarivanje određenih popusta u brojnim prodavnicama širom zemlje, kazao je Stefanović i dodao da je ministarstvo želelo da policiji omogući bolji životni standard kako bi se mogli posvetiti svom poslu.

“Novi PKU koji smo potpisali i koji stupa na snagu da kažemo već u naredna dva dana i koji će moći da pruži i neke nove mogućnosti zaposlenima biće i dobra prilika da pokažemo da smo zajedničkim radom, zajedno sa predstavnicima sindikata uspeli da pokažemo kako jedan ozbiljan i odgovoran pristup može da donese rezultate”, naveo je Stefanović.

Uprkos dugim i teškim pregovorima sa radnom grupom, kako kaže Velimir Lukić iz Nezavisnog sindikata policije, postignut je zadovoljavajući rezultat za pripadnike policije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.