Nezavisni kadnidati članovi 5 mesnih zajednica

VIDEO K9: Proteklog vikenda održani su izbori za članove saveta mesne zajednice. Od okupno 47 mesnih zajednica, na izborima su učestvovale 42 mesne zajednice. Nezavisni kandidati su ušli u pet mesnih zajednica sa ukupno 23 člana.

0
68

Savo Romčević, predstavnik oragnizacije Grupe za konceptualnu politiku, koja je podržavala nezavisne kandidate u izborima za članove Saveta Mesnih zajednica, kaže de je rezultat vidljiv u pet mesnih zajednica u kojima su oni izabrani, od kojih u tri mesne zajednice nezavisni kandidati čine većinu.

Dodaje i da su protekli izbori trebali biti samo građanski izbori i ističe nezadovoljstvo učešćem i kampanjom, kako navodi, predstavnicima stranačkih partija.

On je istakao i da je na ovim izborima izlaznost ljudi na glasanje bila veća nego proteklih godina.

Ove godine u Novom Sadu izlaznost je bila oko 15 odsto, što, prema njegovim rečima, kada su u pitanju izbori na nivou mesnih zajednica, predstavlja značajni pomak.

Novi savet mesnih zajednica, kako pretpostavlja Romčević, počinje sa radom osam radnih dana nakon zaključavanja spiskova i podnošenja žalbi.

On očekuje da će mesne zajednice gde su većinski članovi nezavisni građani, obavljati svoj posao savesno i da će imati podršku drugih organizacija i građana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.