Nezavidan položaj invalida

VIDEO K9: Jedan od najvećih problema udruženja osoba sa invaliditetom je nedostatak finansijskih sredstava, zbog kojih često nisu u mogućnosti da na adekvatan način pomognu svojim članovima. Pomoć u rešavanju nagomilanih problema najavili su iz resornog ministarstva.

457

Rešavanje problema osoba sa invaliditetom još uvek je na nezavidnom nivou proučeno je na okruglom stolu kojem je osim članova udruženja osoba sa invaliditetom prisustvovao i državni sekretar Ministarstva za rad i socijalne politike.

Finansiranja udruženja jedan je od prioriteta, ali ništa manje nisu značajna ni pitanja školovanja, zdravstvene zaštite, diskriminacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

[quote_box_center]“Udruženja osoba sa invaliditetom imaju manje zaposlenih nego što bi trebalo, i to isključivo iz finansijskih razloga”, navela je Neza Đurkić, iz Gradske organizacije slepih.[/quote_box_center]

Država je spremna da aktivno učestvuje u rešavanju problema osoba sa invaliditetom, poručio je državni sekretar za rad i socijalna pitanja.

Iz Ministarstva su poručili i da su spremni da menjaju sve zakone koji ne odgovaraju realnim potrebama građana, te da je prvi na redu Zakon o socijalnoj zaštiti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.