Nezaustavljivi volonteri

VIDEO K9: Najveća volonterska organizacija u zemlji, Crveni krst Srbije, Međunarodni dan volontera obeležava ove godine pod sloganom #nezaustavljivi.

0
18

Crveni krst Srbije okuplja u našoj zemlji najveći broj volontera organizacija u zemlji, obeležava ove godine Međunarodni dan volontera pod sloganom #nezaustavljivi.

Posebna pažnja, kako je saopšteno iz ove organizacije, poklanja se volonterima koji su angažovani u svojim lokalnim zajednicama i koji svojim delovanjem pomažu
najugroženijim sugrađanima, a njihov doprinos je upravo ono što te zajednice čini otpornijim na posledice prirodnih katastrofa i ekonomskih kriza.

Volonteri su, ističu u CK Srbije, nezamenljiv resurs svakog društva koje teži razvoju i njihov učinak je višestruk. Volontiranje, osim što rešava probleme ugroženih kategorija stanovništva, izgrađuje ličnost onih koji volontiraju i pomaže društvu da se uputi u humanijem smeru razvoja i solidarnosti.

I ova godina je obeležena pandemijskom krizom, sa značajnim uticajem na stanovništvo i dosadašnji stil života, što dodatno ugrožava već inače ugrožene grupe. Od početka pandemije korona virusa, Crveni krst u Srbiji, volonteri i profesionalno zaposleni, pokazali su veliku humanost, požrtvovanje, znanje i hrabrost, zaključuje se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.