Nezarasli ožiljci devedesetih

VIDEO K9: Zarastanje ožiljaka koje su ostavile ratne devedesete godine nemoguće je bez jednog zrelog suočavanja sa svim činjenicama koje se i danas guraju pod tepih, negiraju ili skrivaju od očiju javnosti, smatra profesor dr Boris Kršev, autor knjige "Ožiljak".

0
29

Uvrežena je mantra da istoriju pišu pobednici, ali se na ovim našim balkanskim prostorima ispostavilo da mogu da je pišu i poraženi pa se može reći da istoriju piše aktuelna vlast, izjavio je autor knjige “Ožiljak”, prof. dr Boris Kršev.

Poruka romana “Ožiljak” nije namenjena nikome lično, već onima koji dolaze, da se ne zaboravi, kazao je Kršev, koji je bio učesnik ratova devedesetih godina prošlog veka.

Ono što nije zapisano, za istoriju kao da se nije ni desilo, kazao je Kršev kojem su stihovi Đorđa Balaševića uvertira i finale knjige “Ožiljak”.

Stanje društvene svesti se projektuje kroz nastavne sadržaje i kroz istorijsku svest, kazao je Kršev.

Prašina neće prekriti sve ono što se dešavalo ratnih devedesetih godina i kroz tu katarzu naše će društvo morati da prođe kad tad jer se na neistinama i poluistinama, zaključio je on, ne može graditi nekakva sjajna budućnost već samo očekivati da se takva istorija ponovi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.