Nezadovoljni roditelji protestovali ispred škole

VIDEO K9: Desetine nezadovoljnih roditelja protestovalo je danas ispred novosadske Osnovne škole Prva vojvođanska brigada zbog sumnje da provera škole nakon jučerašnje dojave o bombi nije bila propisno sprovedena.

0
11

Nekoliko desetina roditelja izrazilo je danas nezadovoljstvo protestom ispred OŠ “Prva vojvođanska brigada” na Novom naselju povodom jučerašnjeg incidenta o lažnoj dojavi o bombi postavljenoj u školi. 

Roditelji su izrazili sumnju da je pregled škole uopšte obavljen, s obzirom na to da, kako kažu, nema pisanog traga ove akcije. Provera je, prema rečima roditelja, trajala desetak i deca su vraćena na sledeći čas.

Nezadovoljstvo je dodatno podignuto činjenicom da je, nakon što je  škola evakuisana nakon dojave o bombi, jedno dete ostalo samo u učinioci za produženi boravak, o čemu je obavestilo svoju majku.

Roditelji su na protestu izneli i niz zahteva koji se odnose na informacije o tome ko obavlja pregled zgrade nakon dojave o podmetnutoj bombi i ko proglašava objekat bezbednim, zatim traže i dostavljanje izveštavaja o obavljenom pregledu Savetu roditelja, zajedno sa obaveštenjem da je objekat bezbedan za upotrebu, odmah po završetku pregleda.

Traže i odgovornost za zaboravljanje deteta u boravku tokom pregleda škole i obaveštenje o posledicama koje će iz toga proizaći.

Zahtevaju i da se jasno definiše protokol o bezbednosti u kritičnim situacijama kao što je dojava o bombi u školi, uz obaveštavanje roditelja, ali i donošenje Akta o proceni bezbednosti, koji trenutno blokira rešavanje problema uvođenja obezbeđenja u školi.

Direktor škole Oliver Stojanović, koji je primio nekoliko članova Saveta roditelja na razgovor,  naveo je da mu je iz MUP-a rečeno da je sve urađeno prema proceduri, da su razredne starešine obaveštene o dešavanjima, ali da neki razredi nisu dobili obaveštenje od svojih razrednih. Takođe je rekao da je zatečen time što je dete ostalo samo u boravku za vreme evakuacije  i da će ispitati kako je do toga došlo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.