NEZADOVOLJNI HRVATSKI SELJACI PREDAJU ZAHTEVE PREMIJERU

581

Predstavnici hrvatskih seljaka, koji gotovo dve nedelje protestuju blokirajući puteve poljoprivrednim mašinama, došli su danas u zgradu Vlade da bi predali svoje zahteve premijeru Zoranu Milanoviću i očekuju da ih on primi.

Predsednik Udruženja seljaka Virovitičko-podravske županije Zvonko Pipić kazao je agenciji Hina da poljoprivrednici traže sastanak s premijerom zbog toga što su im za 37 posto umanjeni podsticaji kao i zbog niske cene poljoprivrednih proizvoda.

– Dajemo premijeru 24 sata, po zakonu se u tom roku mora izjasniti. Ako se ogluši, pogazio je sva naša demokratska prava, kazao je Pipić i naglasio da će nakon tog roka poljoprivrednici početi pravnu bitku u Briselu.

Hrvatski predsednik Ivo Josipović potvrdio je juče da će se sastati s predstavnicima seljaka, ali nije rekao kada će razgovarati sa njima. Hrvatske poljoprivrednike koji su u nedelju krenuli traktorima za Zagreb posle samo 10 kilometara, na izlazu iz Osijeka, zaustavila je policija, prenosi list “Blic”.

Poljoprivrednici su dali ultimatum premijeru Milanoviću da im se obrati danas do 10 sati kada će, kako su najavili, organizovati konferenciju za novinare i izneti svoje dalje planove, preneli su hrvatski mediji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.