Nevreme uništilo useve u Gložanu

VIDEO K9: Poljoprivredni usevi u ataru Gložana u opštini Bački Petrovac potpuno su uništeni u nevremenu u ponedeljak. Predesnica Pokrajinske Vlade, Maja Gojković, obišla je danas ovo mesto i obećala pomoć Pokrajine u saniranju štete.

0
8

Na teritoriji opštine Bački Petrovac u olujnom nevremenu koje je u ponedeljak zahvatilo ovo područje, oštećeni su ili potpuno uništeni usevi u ataru Gložana, kao i u delu atara u Bačkom Petrovcu.

Prema prvim procenama, nevremenom je zahvaćeno 2.820 hektara u Bačkom Petrovcu, što je 53 odsto obradivih površina, dok je u Gložanu stradalo 2.870 hektara, gotovo 100 odsto. U tim mestima oštećena su i 53 objekta.

Gložane je jutros obišla predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković, istakavši da se iz radarskih centara reagovalo sa protivgradnom zaštitom i raketama i da je sprečena šteta u velikom delu Vojvodine te da su samo iz Radarskog centra „Fruška gora“ ispaljene 182 rakete u pravcu najugroženijih oblasti.

Podsetimo, pored opštine Bački Petrovac, veliku štetu u nevremnu u ponedeljak su pretrepele i opštine Bačka Palanka i Temerin, a s predstvanicima ovih opština Gojković je juče održala hitan sastanak te obećala pomoć pokrajine za ublažavanje štete od nevremena.

U Opštini Bačka Palanka, pored velike štete na poljoprivrednim usevima na površini između četiri i pet hiljada hektara, oštećeni su stambeni objekti, škole i vrtići, a veliku štetu pretrpela je zgrada Narodne biblioteke „Veljko Petrović“ na kojoj je oštećen krov.

Na teritoriji opštine Temerin, prema najgrubljim procenama, gradom i olujnim vetrom je zahvaćeno između dve i tri hiljade hektara obradivih površina, na parcelama koje su mahom pod zasadima soje i kukuruza i to na potezu atara između Temerina i Bačkog Gradišta, kao i naselja Temerin i Sirig.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.