Nevreme u Vršcu: Stradala žena, evakuisano 155 ljudi

VIDEO K9: Jedna žena stradala je od posledica nevremena koje je juče popodne zadesilo Vršac i okolinu. Poplavljeno je više desetina kuća u mestima Uljma i Šušare, kao i lokalni put između ova dva mesta, a evakuisano je preko 150 ljudi. Situacija u ovim selima danas je stabilnija, voda se povlači, a u selu i dalje dežuraju pripadnici žandarmerije, policije i vatrogasne službe.

0
881

Obilne padavine koje su juče po podne zahvatile okolinu Vršca, poplavile su više desetina kuća u mestima Uljma i Šušare u okolini Vršca, kao i lokalni put između ova dva mesta.

Kiša koja je juče počela da pada tokom popodneva za svega desetak minuta stvorila je potoke na ulicama, a voda je prodrla u većinu domaćinstava u ovim mestima.

Zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Dragan Dončevski je potvrdio za javni servis da je jedna ženska osoba nastradala, a da će istraga utvrditi kako se to desilo.

U pomoć ugroženim meštanima pritekli su pripadnici hitne pomoći, policije, vatrogasne službe i žandarmerije.

“Što se tiče same situacije, i dalje ćemo ostati na terenu do daljnjeg, situacija to trenutno zahteva. Za sada nemamo informacije da će se promeniti vremenski uslovi, tako da i dalje obilazimo mesto i pružamo stanovnicima pomoć”, rekao je  Dončevski.

Situacija u mestima Uljma i Šušare kod Vršca, u kojima je usled obilnih padavina juče poplavljeno više destina kuća, danas je stabilna i ne očekuje se novi poplavni talas. Evakuisano je 155 osoba koje su zbrinute u koletivnim smeštajima u Vršcu, Beloj Crkvi i Plandištu.

Na terenu su pripadnici Sektora za vanredne situacije, Žandarmerije i policije opšte nadležnosti, koji će nastaviti da pružaju pomoć ugroženom stanovništvu i da prate situaciju.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.