Nevreme u Evropi odnelo četiri života (Video)

Najmanje četiri osobe izgubile su danas život u snažnoj oluji koja je pogodila Holandiju, Belgiju i druge evropske države.

0
316

U Briselu je poginula žena nakon što joj je drvo palo na automobil, a u Belgiji je povređeno nekoliko osoba. Zbog izuzetno jakih vetrova došlo je do zastoja na ruti međunarodnoh brzog voza “Talisa” na relaciji između Pariza i Amsterdama, prenosi AP.

U istočnoj holandskoj provinciji Overejsel poginuo je muškarac od 62 godine kada ga je u lice udarila grana drveta, a drugi 62-godišnji muškarac je izgubio život kada je u istočnom gradu Enshedeu na njegov automobil palo drvo, prenela je agencija AP.

U centralnom gradu Vurenu jedan 66-godišnjak je preminuo kada je pao sa visine od nekoliko metara. Olujni vetrovi, snežne padavine i poledica izazvali su u Grčkoj, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Holandiji, Belgiji, Rumuniji i drugim delovima Evrope nestanak električne energije, otkazivanja i kašnjenja u drumskom, železničkom, avio i vodenom saobraćaju.

Sa međunarodnog aerodroma Shiphol u Amsterdamu otkazano je 260 letova zbog oluje i vetrova koji dostižu 140 kilometara na sat, javila je agencija Rojters.

U Nemačkoj su obustavljene sve usluge železničkog operatera “Dojče ban” u Severnoj Rajni-Vestfaliji, najnaseljenijoj saveznoj državi, zbog čega je na stotine hiljada putnika pogođeno, prenela je agencija Rojters. “Pošto se to odnosi na duge linije, prekid je pogodio i celokupnu železnicu, uključujući i međunarodne veze”, saopštio je “Dojče ban”.  Jaki vetrovi koji dostižu i 110 kilometara na sat doveli su do nestanka struje na jugoistoku Engleske, čime je pogođeno na hiljade domaćinstava, prenela je agencija AP.       (Agencije, Novosti)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.