Nevreme, (ne)odgovornost i protesti

VIDEO K9: Nevreme koje je prošlog meseca protutnjalo Srbijom pričinilo je ogromnu materijalnu štetu i, što je još gore, odnelo nekoliko života, ostavljajući građane da se bore sa posledicama, ličnim, ekonomskim i političkim.

0
19

Među žrtvama julskog nevremena su i muškarac iz Bačke Palanke koji je stradao od strujnog udara iz pokidanih kablova, na isti način kao i njegov trinaestogodišnji unuk koji je, devet dana kasnije, pokušao da ukloni te kablove koji su i dalje bili pod naponom.

S obzirom da je problem sa kablovima nadležnima prijavljivan 27 puta, ali ih do tragedije niko nije uklonio, ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti, ali i neprimerenu reakciju predsednika te opštine Branislava Šušnice, koji je uz to i šef Štaba za vanredne situacije, koji je vikao na novinarku nakon što je postavila pitanje koliko još opasnih mesta postoji u njihovom mestu.

Radnik lokalnog komunalnog preduzeća iz Bačke Palanke dobio je otkaz zato što je, kako je naveo, prisustvovao protestima.

Građani su, kako je rekao Savo Đurđić sudija Apelacionog suda u penziji, pogođeni ne samo tim tragičnim događajem u kojoj je stradao dečak i koji se ne sme zloupotrebljavati, što i nije, rekao je Đurđić, namera organizatora protesta, već zbog pojave koja se pokazala u ovom slučaju o nemaru nadležnih i njihovom odnosu prema građanima i medijima.

Bačku Palanku, a potom i Novi Sad, obišla je 7. avgusta predsednica Vlade Srbije, koja je navela da treba da se utvrdi i odgovornost zbog pogibije dečaka u Bačkoj Palanci, ali i ocenila da su protesti u ovom mestu politički.

Cena nemara institucija su životi ljudi i dece, naglasio je Đurđić, a borba protiv takvog stanja je i pokrenula proteste protiv nasilja.

Tema 15. protesta Srbija protiv nasilja u Beogradu 12. avgusta su događaji u Bačkoj Palanci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.