(Ne)taktične izjave političara

VIDEO K9: Odsustvo premijerke u razgovorima o Kosovu ne šteti ni jednoj strani jer bi ona teško mogla da poboljša situaciju oko pregovora, ocenio je član Glavnog odbora Demokratske stranke Branislav Lečić.

0
143

Na konferenciji za novinare povodom dve godine rada Vlade, upitana zbog čega ne ide na Kosovo, Ana Brnabić je rekla da je dobro poznato da joj je zabranjen ulazak u “našu pokrajinu Kosovo i Metohiju”.

Ona je istakla da ima „veliku želju da ide na Kosovo, ali ako bi krenula izazvala bi velike nestabilnosti”. Kako komentariše izjavu premijerke, pitali smo člana Glavnog odbora Demokratske stranke Branislava Lečića.

Razlog za zabranu ulaska na Kosovo premijerki Brnabić od strane kosovskih vlasti je njena izjava krajem maja, da Srbija na Kosovu ima posla s „ljudima koji su doslovno izišli iz šume“.

Ministar spoljnih poslova Kosova, Badžet Pacoli je kao „potpuno neprihvatljive“ ocenio reči Ane Brnabić koje je izrekla na zajedničkoj konferenciji sa šefom Misije EU  Semom Fabricijem, pa joj je poručio “da dok je on ministar, Brnabić neće moći da stupi na teritoriju Kosova”. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.