Nesuđeni bazen u Novom Sadu

Najava: Uvek aktuelno pitanje o nedostatku bazena, kako otvorenih tako i zatvorenih ne prestaje da muči Novosađane. Mnogi se još nadaju će jedan takav biti izgrađen tj. završen upravo na parceli na Novom naselju gde je još pre 15 godina i započeta njegova gradnja. Ponovo smo pitali gradonačelnika grada Miloša Vučevića o ovoj mogućnosti ali nismo baš dobili optimističan odgovor.

0
30

Mnogi stanovnici Novog naselja još uvek se pitaju da li će ikada biti izgrađen bazen čija je izgradnja počela pre skoro petnaestak godina na parceli na uglu Bulevara Jovana Dučića i Ulice Bate Brkića koju je tada obećala slovenačka firma koja je u međuvremenu propala. Sudeći prema rečima gradonačelnika, stanovnici ovog dela grada neće se skoro, a možda i nikad, okupati na tom mestu.

Vučević je podsetio i da njegov predlog o rešenju za moguću izgradnju bazena nije bio podržan, već da je, kako je rekao, zbog svog predloga bio napadnut da pogoduje investitoru.

Za nerešeno pitanje bazena na Novom naselju gradonačelnik je okrivio bivšu vlast.
Podsetimo, 2006. godine slovenačka kompanija zakupila je gradsko građevinsko zemljište i nakon dve godine trebalo je da počne sa izgradnjom sportsko-poslovnog prostora sa zatvorenim i otvorenim bazenima. Školjka za bazen je iskopana, ali su radovi nakon toga stali.

U međuvremenu, slovenačka firma je propala, a zemljište su otkupile druge dve kompanije, koje za sada, sudeći prema rečima gradonačelnika, ne planiraju da ispune želju Novosađanima za još jednim bazenom. I dok Novosađani čekaju još jedan bazen u svom gradu, čeka i ova zapuštena parcela sa iskopanom rupom svoju namenu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.