Nesreća u Panami: Autobus se survao s litice, poginulo najmanje 39 migranata

Najmanje 39 migranata je poginulo, a dvadesetak je povređeno u jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći na zapadu Paname.

0
44

Tamo se autobus survao sa litice u provalije, rekle su tamošnje vlasti – dupliravši prethodni bilans žrtava.

Zvaničnici za sada ne saopštavaju nacionalnost putnika, ali se zna da ih je u autobusu bilo 66 i da su prethodno prošli kroz izuzetno opasni Darijenski prolaz na putu od Kolumbije do Paname.

Panamska vlada uobičajeno premešta migrante, koji su se probili kroz Darijenski prolaz, u kamp kraj granice sa Kostarikom na suprotnoj strani Paname.

Samira Gozaine, direktorka panamske Nacionalne službe za imigracije, rekla je da je vozač, kako se čini, promašio ulaz u sklonište za migrante i kad je pokušao da se okrene i vrati nazad na autoput, autobus se suduraio da drugim autobusom i sleteo sa litice. 

Ovo je najgora nesreća sa migrantima u Panami u poslednjih najmanje 10 godina.

Broj migranata koji prolaze kroz Panamu na putu ka SAD skočio je poslednjih godina, i svi oni rizikuju živote prolaskom kroz Darijenski prolaz.

Prošle godine, gotovo 250.000 migranata prošlo je kroz gustu Darijensku džunglu punu otrovnih zmija, pauka i insekata, ali i kriminalnih grupa – što je dvostruko više nego prethodne godine.

U januaru 2023. godine, više od 24.000 migranata, mahom Haićana i Ekvadoraca, prošlo je kroz Darijen, kažu panamske vlasti.

(Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.