(Ne)savesni vozači teretnjaka i autobusa

VIDEO K9: Blizu sedam i po hiljada vozača teretnih vozila i autobusa sankcionisala je saobraćajna policija u okviru poslednje akcije „Roadpol“-a.

0
15

Protekle nedelje, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa, sankcionisano je 606 vozača autobusa i 6.819 vozača kamiona, saopšteno je iz MUP-a.

Kad je reč o kontroli teretnih vozila, 1.974 vozača kažnjena su zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja u vezi sa tahografima, a njih 938 zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije.

Takođe, zbog tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 414 teretnih vozila. 45 vozača kamiona isključeno je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a 13 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Najviše vozača teretnih vozila sankcionisano je na teritoriji Policijske uprave u Nišu, zatim u Subotici i Šapcu.

Saobraćajna policija je 24. jula na naplatnoj stanici „Beograd“ kod Vrčina, zaustavila turskog državljanina, za koga je kontrolom utvrđeno da je prekoračio dnevno vreme upravljanja za devet sati i devet minuta, odnosno da je u trenutku kontrole upravljao kamionom 19 sati i devet minuta bez prestanka, zbog čega je isključen iz saobraćaja.

Dva dana ranije, iz saobraćaja je na naplatnoj stanici „Dimitrovgrad“ isključen je još jedan državljanin Turske koji je bez prestanka je upravljao teretnim vozilom 18 sati.

Kad je reč o kontroli autobusa, skoro trećina vozača, odnosno njih 199 procesuirano je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe, 97 zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije, dok je zbog različitih tehničkih neispravnosti iz saobraćaja isključeno 17 autobusa.

Najviše vozača autobusa sankcionisano je na teritoriji Policijske uprave u Kragujevcu, Šapcu i Subotici. Inače, ova međunarodna akcija sprovedena je istovremeno u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.