(Ne)rešivi problemi u Pašićevoj 19

VIDEO K9: U Pašićevoj 19 u Novom Sadu i nakon više od dve decenije stoje samo temelji neizgrađenog poslovno-stambenog objekta, podsećaju oštećeni kupci koji su platili svoje stanove i lokale u koje se nikad nisu uselili.

0
76

Na lokaciji u Pašićevoj 19, u centru Novog Sada nalazi se do danas nezavršeni poslovno-stambeni objekat u kojem bi deo prostora koristio i gradski Zavod za zaštitu spomenike kulture i bio je zajednički investicioni projekat Grada i privatnih investitora.

Iako su stanovi bili prodati, od početka gradnje 1994. izvođači radova su odustajali od izgradnje koja nije stigla dalje od temelja planiranog objekta.

Sugrađanin Blažo Ilić je, kako kaže, na ovom mestu 1996. godine kupio stan, a trenutno je, prema njegovim rečima, njih dvadeset koji zajedno s Ilićem potražuju svoje prava.

Odbornik DSS Bojan Radojević u Skupštini Novog Sada na sednici u septembru je postavio odborničko pitanje o tome šta se dešava sa lokacijom u Pašićevoj 19, a kako je rekao, u odgovoru koji jenedavno dobio stoji da gradonačelnik ponovo formira komisiju koja će ispitati slučaj i doneti zaključak kako bi stvar bila rešena.

Iznalaženjem rešenja ovog višedecenijskog problema u Pašićevoj 19, kaže Radojević, grad bi kao vlasnik skinuo sa sebe obavezu prema oštećenim građanima te mogao dalje da planira kako na najbolji način da investira u ovu atraktivnu lokaciju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.