Nerešeni nasleđeni problemi

VIDEO K9: Deo političke nomenklature i danas drži građane Srbije u nekakvom opijenom stanju, ne želeći da reši nagomilane nasleđene probleme, rekao je prof. dr Darko Trifunović komentarišući izveštaj Evropske komisije o Srbiji.

81

Govoreći o izveštaju Evropske komisije o Srbiji, ambasador Kajl Skat je rekao da je izveštaj „iskren napor zasnovan na činjenicama“ da se prikaže stanje u Srbiji i da odražava realno stanje.

Prema njegovim rečima, motiv Evropske komisije je da ukaže na oblasti gde je potrebno više napretka kako bi Srbija dostigla standarde potrebne za članstvo u EU. Koliko će ovaj izveštaj biti ozbiljno shvaćen kod onih koji vode aktuelnu politiku u zemlji, pitali smo profesora Fakulteta bezbednosti dr Darka Trifunovića.

Ambasador Skat je primetio da je Srbija u poslednjih dvanaest meseci napredovala.On je podsetio da je napretka nesumnjivo bilo, ekonomija se drži relativno dobro, nezaposlenost je u padu, u državnoj upravi je postignut određeni napredak, kao i napredak na Duing biznis listi.

Međutim, postoje oblasti koje moraju da se poprave – vladavina prava, nepostojanje političkog dijaloga, pitanje medija i medijskih sloboda, ali i poslovnog okruženja za medije.

Ambasador SAD je podsetio i da Srbija ima obavezu da koordinira svoju politiku sa politikom Evropske unije i primetio je da se u toj oblasti distanca sa EU produbljuje, umesto da se približava. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.