Nerešen problem Metadonskog centra

VIDEO K9: Podizanje ograde oko Metadonskog centra izgleda nije rešilo probleme koje stanovnici okolnih ulica godinama imaju s korisnicima ove ustanove. I ove srede sugrađani iz tog kraja sa istim problemom obratili su se Komisiji za predstavke i predloge gradskog parlamenta.

0
819

Metadonski centar pri Kliničkom centru Vojvodine i dalje je svakodnevna briga stanovnika okolnih ulica koji godinama vode borbu da se taj centar izmesti iz njihovog komšiluka.

Sa zahtevom da im grad pomogne u rešavanju ovog problema ponovo su se pojavili pred Komisijom za predstavke i predloge Skupštine Novog Sada.

“Sada u ovoj fazi kada je Pokrajinska bolnica izgradila ogradu, na šta naravno ima pravo, protiv toga nemamo ništa, ali oni su problem sada na neki način gurnuli na ulicu, tako da zapravo neasfaltirana ulica, bez trotoara, gde svakodnevno naša deca moraju da prolaze kroz jedno 30, 40 korisnika metadonskog centra koji svakako spadaju u rizičnu grupu. Sa druge strane mi razumemo potrebu za njihovim lečenjem, ali stvarno ta lokacija tu nije primerena”, rekao je za Kanal 9 sugrađanin Nenad Jovanović.

Grad je, prema njegovim rečima, pre tačno godinu dana obećao izmeštanje Metadonskog centra čiji korisnici, prema žalbama žitelja okolnih ulica, iza sebe ostavljaju scene zbog kojih malo ko sme da dozvoli deci da se igraju u svom kraju.

“To je 7 minuta od centra grada, prelepa sa puno drveća, ali na žalost, ovde smo doneli i videli ste malo pre televizor, slika govori više od reči, želimo da prikažemo zapravo tu tužnu situaciju u ovom gradu koji se predstavlja kao grad kulture, to je jedna velika sramota i ja se nadam, mi smo imali dobru saradnju sa ljudima iz ove komisije, ali sve je to užasno sporo, nepravedno, Klinički centar neće da razgovara”, naveo je Jovanović.

U Komisiji za predstavke i predloge, koja je do decembra 2018. godine izvršila 101 predstavku građana i obišla 12 mesnih zajednica na teritoriji opštine Novi Sad, kažu da su svesni ovog problema i da sve predstavke sugrađana uredno sprovode nadležnim službama i ustanovama.

Podizanje ograde oko Kliničkog centra izgleda nije rešilo probleme koje stanari okolnih ulica imaju sa lokacijom Metadonskog centra, jer je kapija na koju zavisnici ulaze ostavljena u ulici Mikole Kočiša umesto, kako su to sugrađani tražili, da ulaze na glavni ulaz kao i drugi pacijenti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.