Neprijatno iznenađenje iz EPS-ove koverte

VIDEO K9: Ispred šaltera za reklamaciju Elekroprivrede Srbije u Novom Sadu Novosađani su i danas stajali u redovima, mahom zbog prevelikih računa koji su im prethodnih meseci stizali na adrese.

0
13

Devedesetogodišnja sugrađanka požalila nam se da joj je na kućnu adresu stigao račun za električnu energiju od 11.000 dinara, iako je redovni platiša koji struju plaća u proseku 2.500 do 2.800 dinara mesečno.

Kako je Novosađanka, koja nije želela pred kamere, navela, prošlog meseca joj je stiga račun za struju u iznostu od 0 dinara, a zašto brojilo nije očitano, nije joj poznato. Zbog toga je narednog meseca ušla u plavu zonu i umesto uobičajene sume zatekla ju je cifra od 11.000 dinara. Danas se u pratnji, jer zbog godina i zdravlja, nije u stanju da se, kako je rekla, sama „šeta po šalterima“ zaputila ka EPS-u ne bi li uložila reklamaciju.

Tamo ju je dočekalo još jedno neprijatno iznenađenje – gužve koje su već mesecima uobičajene ispred ovog preduzeća, a koje je i zabeležila mobilnim telefonom. Razočarana sugrađanka se vratila kući u strahu da će isteći rok za žalbu te da će na kraju biti prinuđena da plati iznos od 11.000 dinara.

Naša redakcija je EPS-u uputila pitanje, na koji način starija lica mogu uložiti žalbe, a da ne čekaju u redovima. U kratkom odgovoru ovog preduzeća stoji da “kupci mogu podneti reklamaciju pisanim putem na adrese dostupne na računima, besplatnim pozivom call centra 0800 111 202 ili elektronskom poštom na mejl reklamacije@eps.rs“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.