Neprijatan miris sve slabiji u Veterniku

VIDEO K9: Proteklih dana meštani Veternika, naročito sugrađani iz Ulice Dragoslava Srejovića, uznemireni su jekim neprijatnim mirisom koji se u utorak uveče širio iz šahtova i wc šolja. Zbog toga su, navodno, neke porodice noć provele u hotelu, pojedinim naseljima je isključen gas, a iz Gradske uprave poručuju da sve njihove službe rade na otkrivanju uzroka ove neprijatnosti.

0
12

Jak neprijatan miris raširio se ulicom Dragoslava Srejovića u Veterniku u utorak i do uveče je, navodno, pojedinim njenim meštanima i pozlilo, a nekoliko porodica je privremeno napustilo svoje domove.

Na teren su izašle stručne službe nadležnih gradskih preduzeća, a gas je isključen u Veterniku, Veterničkoj rampi, delovima Futoga i Telepa. Neprijatan miris oslabio je tokom jučerašnjeg dana i danas skoro ne oseti u ovoj ulici.

Svim relevantnim gradskim službama i resornim upravama gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić naložio je da u punom kapacitetu angažuju sve resusre kako bi se što pre došlo do činjenica i adekvatno reagovalo na incident u vezi sa širenjem neprijatnog mirisa u prigradskom naselju Veternik, u Ulici Dragoslava Srejovića, saopšteno je juče iz Kabineta gradonačelnika.

Prema saopštenju iz Gradske kuće, utvrđeno je da je voda iz gradskog vodovodnog sistema bezbedna za korišćenje, a napominju i da, prema dosadašnjim analizama i informacijama, ne postoji prisustvo prirodnog gasa iz sistema DP „Novi Sad – Gas“ u kanalizacionom sistemu. Dodaju da su u toku hemijske analize kanalizacionog sadržaja, čiji se rezultati očekuju u najkraćem mogućem roku, a koje će usmeriti dalji tok aktivnosti na sanaciji nastalog problema.

Grad poručuje da će javnost blagovremeno biti obaveštena nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica koje su uzrokovale pojavu neprijatnog mirisa u ovoj ulici, a iz preduzeća “Novi Sad -Gas”, saopšteno je da bi prirodni gas trebao da bude pušten u mrežu tokom jutra, uz odobrenje tužilaštva i uz stalnu kontrolu, nadzor i merenje u narednih 24 sata.


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.