(Ne)pravda u ime naroda

VIDEO K9: Udruženje "Istina Tamarini zakoni" predalo je pre dva dana Skupštini Vojvodine i svim pokrajinskim poslanicima zahtev da pruže podršku usvajanju predloga zakona o formiranju narodnog regulatornog tela za kontrolu rada tužilaca i sudija. Krajnje je vreme da se stane na put kriminalu pravosuđa nad našim narodom, rekao je Branko Miladinović, predsednik ovog udruženja u emisiji Otvoreni ekran.

0
621

Govoreći o povodu zbog kojeg su zatražili od Skupštine Vojvodine da podrži usvajanje zakona o formiranju regulatornog tela koje bi kontrolisalo rad sudija i tužilaca, Branko Miladinović je podsetio na više od šest godina neuspešne borbe za pravdu nakon tragedije u diskoteci Kontrast u kojoj je život izgubila njegova kćerka Tamara i još petoro mladih.

“To smo uradili tako kad smo videli da su tužioci loše optužne predloge sačinjavali, donosili ih sa velikim zakašnjenjem, praktično su bahato nametali svoje neke regule koje nemaju veze sa zakonom, Ustavom, kodeksom i datom zakletvom”, istakao je Miladinović.

Inicijativa o formiranju narodnog regulatornog tela za kontrolu rada tužilaca i sudija je u interesu svih građana Srbije, tvrdi Miladinović, jer, kako kaže, niko ne može očekivati da tužilac za loš rad sam sebe kazni.Udruženje građana Tamarini zakoni” dalo je predlog zakona za čije su usvajanje u sredu zatražili podršku od sto dvadeset pokrajinskih poslanika.

“Zahteva za davanje pismene podrške usvajanju Predloga zakona za narodno kontrolisanje rada tužilaca i sudija. Znači, za formiranje narodnog regulatornog tela za kontrolu, gde smo dali dokaze materijalne krivične odgovornosti tužilaca i sudija koji ne rade ono za što su plaćeni”, naveo je Miladinović.

Sudije i tužioci treba da budu nezavisni, zaključio je Miladinović, ali ne od zakona, Ustava, date zakletve i naroda u čije ime sude.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.