(Ne)poznavanje asertivne komunikacije

VIDEO K9: Građani Novog Sada ne primenjuju asertivnu komunikaciju na poslu, a takođe ni ne znaju šta ona predstavlja, kažu rezultati nakon sprovedenog projekta koji je realizovao Dom zdravlja Novi Sad.

0
45

Rezultati projekta „Veština asertivne komunikacije u borbi protiv stresa 2023”, pokazali su da građani koji su pohađali ovaj trening nemaju raširenu svest šta tačno predstavlja asertivna komunikacija, kao i da neretko zbog lične, loše komunikacije sa ukućanima to prenose i na poslovno okruženje, saopšteno je iz novosadskaog Doma zdravlja.

Osim toga, kako je navedeno, među učesnicima je detektovano i da na poslu imaju problem da iskažu svoje mišljenje zbog straha od reakcije kolega i nadređenih, te se poistovećuju sa njihovim mišljenjem, iako se sa istim ne slažu.

Asertivno ponašanje podrazumeva izražavanje misli, osećanja i uverenja na direktan, iskren (pošten) i socijalno adekvatan način uz uvažavnje drugih.

Ovaj projekat realizovao je Dom zdravlja Novi Sad u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo tokom juna i jula, a na predavanjima su učesnici, punoletni građani Novog Sada, imali priliku da: prepoznaju razliku između pasivnog, asertivnog i agresivnog ponašanja i usvajaju veštine i tehnike pomoću kojih mogu lakše da se nose i prevaziđu svakodnevne stresne situacije.

Edukatorka je bila Neda Terzić, doktorka nauka iz oblasti ljudskih resursa, a projekat je realizovan kroz predavanja u mesnim zajednicama i firmama sa teritorije grada Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.