Nepotpuna ponuda za Luku Novi Sad

VIDEO K9: Samo jedan kompanija dostavila je ponudu za kupovinu na trećem po redu tenderu za Luku Novi Sad, a i ta ponuda je ocenjena kao nepotpuna.

0
216

Lučka kompanija iz Dubaija moraće da kompletira dokumentaciju pre nego što njena ponuda bude razmotrena, rečeno je u Ministarstvu privrede, a prenosi Dnevnik.

Komisija za sprovođenje postupka je prilikom provere ispravnosti dokumentacije dostavljene iz Ujedinjenih Arapskih Emirata proveravala je da li kompanija ispunjava postavljene uslove, a to su da je kupac u lučkom biznisu deset godina, da je svake godine u protekle tri godine imao godišnje prihod od 30 miliona evra i da je svake godine u poslednje tri godine ostvario pretovar iznad 1,4 milion tona robe.

Pošto ponuda u formalnopravnom smislu nije potpuna, za osam dana Komisija za tender treba da o tome obavesti ponuđača, tražeći da otkloni nedostatak,. Nakon toga sledi zakazivanje novog sastanka Komisije za tender AD „Luka Novi Sad” radi nastavka prodaja.

Ovo je treći pokušaj prodaje jedine državne luke u Srbiji, koja je je pri svakom pokušaju upola jeftinija za budućeg kupca i država za nju trenutno traži 7,99 miliona evra.

Luka Novi Sad, u kojoj radi oko 150 ljudi, ima pretovar od oko milion tona robe godišnje i ima kapacitete veće od 2,5 miliona tona. U poslednje četiri godine posluje profitabilno, bez dugova i kredita.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.